5G ve Ötesi Ortak Lisansüstü Destekleme Programı 2020-2021 Güz Dönemi Başvuru Duyurusu

21 Ekim 2020

5G Vadisinde 5G ve Ötesi konularda nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla çalışmalar devam ediyor. 5G ve Ötesi Ortak Lisansüstü Destekleme Programı ile bilgi, iletişim ve haberleşme teknolojilerinin yanı sıra dijital dönüşüm konularında çalışacak nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi hedefleniyor.

5G ve Ötesi Ortak Lisansüstü Destekleme Programı kapsamında eğitim desteği alacak nitelikli insan kaynağının, Ülkemiz ile dünya pazarlarında yer alacak yerli ve milli katma değeri yüksek ürün ve teknolojilerin geliştirilmesinde kritik rol oynayacağı öngörülüyor. Ayrıca program kapsamında desteklenecek öğrencilerin, ileri iletişim teknolojileri üzerine sürdürülebilir yetkinlik oluşturması ve yapacakları tez çalışmalarıyla patentler, projeler ve makaleler gibi çok çeşitli formlarda çıktılar üretmesi hedefleniyor.

Söz konusu programa kabul edilen öğrenciler ODTÜ, Hacettepe veya Bilkent Üniversitelerinde 5G alanında yürüttükleri yüksek lisans ve doktora çalışmalarına devam ederken mobil işletmecilerin profesyonel yol göstericiliği ile kendilerini 5G ve Ötesi teknolojilerde geliştirme fırsatı yakalayacak. 

Söz konusu programa dâhil olmak isteyenlerin öncelikle ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent Üniversiteleri’nde Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde yüksek lisans veya doktora programlarına kabul edilmiş olması gerekmektedir. 

Bu kapsamda ODTÜ, Bilkent ve Hacettepe Üniversiteleri’nde Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde yüksek lisans ve doktora programlarına kabul edilmiş olan öğrenciler için 5G ve Ötesi Ortak Lisansüstü Destekleme Programı 2020-2021 Eğitim Öğretim dönemi başvuruları başlamıştır. 

Başvuru Formuna ve Destekleme Programına ilişkin detaylı bilgiye aşağıdaki linkten erişim sağlanabilmekte olup başvuruların adayların eğitim gördüğü üniversitelere hem elden başvuru hem e-posta yoluyla yapılması gerekmektedir. Üniversitelerin ilgili iletişim bilgileri aşağıda yer almaktadır. Mülakatlar video konferans yoluyla gerçekleştirilecektir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Son Başvuru Tarihi: 30.10.2020 

Mülakat Tarih Aralığı: 05.11.2020 - 06.11.2020

İletişim: 5gvats@btk.gov.tr 

Bilkent Üniversitesi: Prof. Dr. Nail AKAR, akar@ee.bilkent.edu.tr, 0 312 2902337

Hacettepe Üniversitesi: Prof. Dr. Emre AKTAŞ, aktas@hacettepe.edu.tr, 0 312 2976089

ODTÜ: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Sekreterliği, Prof. Dr. Ali Özgür YILMAZ, aoyilmaz@metu.edu.tr ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Sekreterliği, Prof. Dr. Ertan ONUR, eronur@metu.edu.tr